Ga naar hoofdinhoud

Tweede plek voor Gerard Leijten in Portugal

Gerard Leijten
Gerard Leijten Foto De Paardenkrant
Gerard Leijten is afgelopen weekend tweede geworden op de internationale menwedstrijd in Companhia das Lezirias in Portugal. Hier werd in september 2012 het WK enkelspannen gehouden. De eindoverwinning was voor de Portugees Fredrico de Beck.

In de dressuur behaalde Leijten met zijn 7-jarige Bravo (Van de Man x Purioso) een score van 53,63 punten. Gerard was tevreden over het eerste optreden en hoopt zijn dressuurscores van het afgelopen jaar met dit nieuwe paard te verbeteren. Leijten sloot de door de ernstige regenval zeer zwaar geworden marathon als winnaar af. Er moest zelfs een hindernis uitgenomen worden omdat het vele water niet weg kon. Leijten was tevreden over zijn nieuwe opstelling: “Door mijn overwintering in Spanje zijn de paarden goed in vorm,” aldus Leijten. “Ik werd tweede in de vaardigheid, de koets was heel onrustig door de zand ondergrond. Ik ben al met al heel tevreden met deze goede start van het seizoen en de vorm van mijn drie paarden.”

Tweespanrijder Jos Corsten kwam ook aan de start in Portugal. Omdat hij te vroeg binnenkwam kreeg hij helaas extra strafpunten. Corsten eindigde als negende in het tien deelnemers tellende veld.

Bron: Horses/ Hoefnet

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook