Ga naar hoofdinhoud

Yvonne de Ruiter naar titel in ZZ dressuur

Mennen
Foto Lonneke Ruesink
Yvonne de Ruiter stuurde haar ervaren Cupido zaterdag naar winst in de klasse ZZ dressuur enkelspan bij de pony’s. “Ik vind het een heel gezellige dag en het is voor mij een mooie voorbereiding voor Deurne over twee weken.” vertelt de kersverse Nederlands kampioene.

In de klasse Z trok Gabriele van de Broek aan het langste eind, met Adje realiseerde ze een score van 63,53. Kimberly van Ede won de klasse M met Habibi’s Vladi Sereno en in een klasse lager was het Charissa van Kekem die de winst opstreek met Bikkel. “Dit is een talentvolle pony met drie heel goede basisgangen. In de marathon en de vaardigheid is hij nog wat wild, maar ik denk dat dat puur gebrek aan ervaring is”, laat Van Kekem weten.

De titel in de dressuur bij de tweespannen pony’s was voor het span van Simone Bruys.

Vaardigheid enkelspan

In het Z/ZZ vaardigheid ging de overwinning in een alles of niets barrage naar Eva Eigenhuijsen met de door haar zelf gefokte New Forester Winchester. De inwoonster van Grave kwam dolgelukkig de ring uit. “Dit is zo kicken. Ik heb nog nooit de barrage gehaald op de Hippiade en het scheelde maar zo weinig met de nummer 2.”

In de klasse M was het de 15-jarige Cas Hendriks die met Mister Jim de winst opstreek. Sabine Beumer deed dit met haar zesjarige bruine shetlander Kees in de klasse L.

Vaardigheid tweespan

De kleine pony’s van Josefien Krijgsman waren de besten in de klasse M/Z/ZZ vaardigheid. In het L ging de titel naar Roelf Lamein met Silver en Karlo. De menner uit het Groningse Warffum was in 2007 ook al eens kampioen met een tweespan in de vaardigheid. “Dit is pas de derde wedstrijd voor mijn nieuwe pony Silver. De ander, Karlo van 14, is de ervaren rot. De bedoeling is dat ik met dit span ook samengesteld ga starten en misschien volgend jaar met een vierspan.”

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook