Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach Overbeek: ‘Ik hoop dat we straks als Nederland kunnen aanschuiven’

Nederland werd woensdag met 648,5 punten negende in de landenwedstrijd op het WK Reining. Nooit eerder haalde het Nederlandse seniorenteam op een internationaal kampioenschap zo een hoge teamscore. "Dit is promotie voor onze sport," zegt bondscoach Robert Overbeek na afloop.

Het doel was vooraf om met het team een goede score neerzetten: “Ik ben heel blij, dit is het hoogste wat we ooit behaald hebben. We zijn zelfs met een half puntje Canada voorbij. Ik ben gelukkig. Aansluiting bij de wereldtop, daar zullen we nog wel even wat tijd voor nodig hebben. Ik denk dat als we met een goed plan komen, en de tijd nemen om dat voor te bereiden, met paarden, met ruiters, met de totale begeleiding. Dan moeten we best een heel eind kunnen komen.”

Nog beter materiaal


“Nu moeten we gaan kijken of we met bestaande goede reiningruiters en een aanwas van onderaf een grotere pool kunnen creëren. En hopelijk ook nog weer beter paardenmateriaal kunnen krijgen. We hebben nu absoluut niet te klagen, deze Spelen was de kwaliteit weer beter dan voorgaande edities, en bovendien over de volle breedte. Nu moeten we verder gaan bouwen. Als je kijkt naar de landen die hier in Tryon gereden hebben, wat voor materiaal daar voorbij komt, dat is echt top. We hebben zelf goede ruiters. Het materiaal, daar moeten we nog aan gaan werken. We kijken vooruit naar de volgende Wereldruiterspelen, vier jaar is te lang om alles te plannen, maar vier jaar is wel de tijd die we nodig hebben. Ik zou het heel erg mooi vinden om ooit in de top vijf te kunnen gaan rijden. Ik hoop dat we straks als Nederland kunnen aanschuiven en de andere landen bang kunnen maken. Daar gaat het om, het is een spel. Daarin moet je elkaar het vuur aan de schenen leggen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.