Ga naar hoofdinhoud

Elzinga: ‘Helaas is het niet gegaan zoals ik gehoopt had’

Naast het dressuur en para-dressuur zijn ook de reiningruiters van start gegaan in Caen. Voor Nederland heeft Fenna Elzinga haar run achter de rug met Smoking Kills. Erg tevreden was ze zelf niet met haar score van 207,5. Ook Olivier van den Berg liep tegen problemen aan. Met 224 gaat de Amerkaanse Andrea Fappini met Custom Cash Advance aan de leiding. 

“Helaas is het niet gegaan zoals ik gehoopt had. We begonnen erg goed, maar op de tweede set cirkels kreeg Billie spanning van iets aan de zijkant en viel erg naar binnen. De spanning kreeg ik er helaas niet uit de rest van de proef”, liet Elzinga na afloop weten op Facebook. Ze staat momenteel op plaats 21.

Van den Berg liep tegen problemen aan in de rechtercirkels en op de 2 rundowns aan de rechterkant. Met een score van 191,5 staat hij op een voorlopige 32ste plaats. 

De tweede plaats in het voorlopige klassement is voor de Belgische Ann Poels, die met Nic Ricochet 222,5 scoorde. Martin Larcombe van Australië stond derde met  Wimpys Cute Tune, met een score van 218,5. Maar deze score is voorbij gestreefd door de Amerikaan Jordan Larson met HF Mobster en een score van 221.

Met de goede run van Larson heeft Amerika in de landenwedstrijd België ingehaald en staan ze nu aan kop. Belgie staat op twee en Duitsland heeft zich met twee van de vier ritten gereden op de derde plaats genesteld. Nederland is van elf naar dertien gezakt, met nog drie ruiters te gaan.

Klik hier voor de live resultaten.

Klik hier voor meer informatie over de Wereldruiterspelen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook