Ga naar hoofdinhoud

Marijke Visser en Carmen Römer in top 50 FEI wereldranglijst

Carmen Römer met Oceane d'Havenne Foto: ArndBronkhorst / www.arnd.nl

Recent werd de FEI wereldranglijst endurance geüpdatet, waarin de resultaten van de wedstrijden die in het jaar 2015 gereden zijn meegenomen werden. Tot de top vijftig van deze lijst behoren nog steeds de amazones Marijke Visser en Carmen Römer, die beslag hebben gelegd op de zeventiende en 33-ste plek.

Het jaar 2015 begon voor Römer meteen goed. De amazone volbracht in januari de 3* Endurance Cup in Dubai, waar ze in de wedstrijd over 160 kilometer als 32-ste eindigde. Twee maanden later behaalde ze op de de CEI** 120 km in Kevelaer, net over de grens in Duitsland, met Porsche de eerste plaats en de Best Condition met een gemiddelde snelheid van 18,5 km/h. Visser reed in februari de zware CEI3* rit in de VAE foutloos uit.

Ook werden in het Franse Compiègne in juli goede resultaten geboekt door zowel Römer als Visser. Daar hebben zij de vierde en achtste plek bemachtigd. Vissers hoogtepunt dit jaar was het zilver op het Europees kampioenschap endurance in Samorin. Römer schreef in het najaar in het Franse Madine de overwinning van de driesterrenwedstrijd over 160 kilometer op naam.

In de ranking staat Virginie Atger uit Frankrijk op de eerste plek. De Amerikaanse Cheryl van Deusen staat tweede, gevolgd door Agers landgenote Enora Boulenger.

Bekijk hier de FEI wereldranglijst.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook