Ga naar hoofdinhoud

Primeur Wereldbeker voltige met start in Madrid

Voltige heeft als paardensport discipline inmiddels een vaste plek verworven in het wereldbekercircuit. Tot nu toe vonden de wedstrijden plaats in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Dit jaar worden daar 2 nieuwe landen aan toegevoegd met wedstrijden in Madrid (Spanje) en Mechelen (België).

Afgelopen jaar behaalden Carola en Esther Sneekes in de pas-de-deux finale een zilveren medaille. Dit jaar komen voor Nederland Claire de Ridder en Carola Sneekes uit in het individuele dames klassement.

Een wereldbekerwedstrijd bestaat uit 2 ronden waarin de voltigeurs hun kür van 1 minuut en 20 seconden tonen aan een vierkoppige jury. Gedurende 5 wereldbeker wedstrijden kunnen de voltigeurs punten verzamelen om zich te plaatsen voor de wereldbekerfinale in Wenen begin februari 2016.

 

De wereldbekerwedstrijden voor het seizoen 2015-2016 zijn:

26-27   november 2015          Madrid
27-28   november 2015          Parijs*
3-5       december 2015          Salzburg
26        december 2015          Mechelen*
15-16   januari 2016                Leipzig
4-7       februari 2016              Wenen (Finale)

* Aan deze wedstrijden zullen Carola en Claire deelnemen.

Bron: Persbericht KNHS

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook