Ga naar hoofdinhoud

Raf Kooremans zet beste Nederlandse eventingresultaat neer in Breda

Raf Kooremans
Foto De Paardenkrant

Naast het WK mennen voor pony’s stond ook de internationale eventingwedstrijd in Breda op het programma. In zowel de twee- als driester wedstrijd ging de overwinning naar de Duitse Julia Krajewski. Met een vierde plaats in de driester was Raf Kooremans met MC B Vulcano goed voor het beste Nederlandse resultaat.

Breda werd de afgelopen week geteisterd door enorme regenbuien en het terrein rondom de stallen en pistes was al snel veranderd in een grote modderpoel. Wonderwel hield het traject van de cross zich prima en was daar op zondag te genieten van prachtige sport.

De eerste dagen tijdens dressuur en springen waren de vele aanspanningen en enthousiaste toeschouwers voor sommige eventingpaarden misschien wel de grootste uitdagingen. Samen met de vele regenval stond dat voor meerdere ruiters goede prestaties in de weg. Gelukkig verliep de cross voorspoedig en onder redelijke weersomstandigheden.
Parcoursbouwer Bas Verhoeven had een mooie cross neergezet waarbij de opgaven niet te zwaar waren en er relatief veel foutloze ritten op het scorebord kwamen. De tijd bleek echter wel moeilijk te halen waardoor de cross toch nog de nodige verschuivingen in het klassement te weeg bracht.

In zowel de twee ster- als driester wedstrijd kwam het beste Nederlandse resultaat op naam van Raf Kooremans. In de tweester reed hij Zulu HDH naar plaats dertien, terwijl MC B Vulvano dus vierde werd in de driester. Raf vertelt enthousiast: “Het is een mooie wedstrijd, ondanks de regen hield de bodem in de cross zich best goed en de organisatie heeft er alles aan gedaan. Ik heb een heerlijk rondje gereden. Vulcano is echt een heel fijn paard. Hij heeft een super mentaliteit, ik kan hem gewoon op een trensje rond rijden. Hierna wil ik nog graag de driester in Waregem met hem rijden en dan is het seizoen voor hem voorbij. Hij heeft het echt goed gedaan.”

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor meer informatie over Outdoor Brabant.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook