Ga naar hoofdinhoud

Topscore voor Connaisseur-dochter op IBOP Wamel

Op de IBOP bij de Dalhoeve in Wamel wist NMK-finaliste Hautecouture afgelopen vrijdag met de hoogste score van het jaar te slagen. Volgens jurylid Dirk Reijne is de Connaisseur-dochter een droom van een paard. Bovendien kon Reijne samen met Ine van Deurzen nog vijf paarden laten slagen met meer dan 80 punten.

Voor Hautecouture (Connaisseur uit Destiney ster PROK v.Krack C, f/g A.J.C. Drost uit Dreumel en J.M. van Uytert uit Heerewaarden) stopte de teller bij een fantastische 90 punten. “Een droom van een paard”, aldus Dirk Reijne. “Op één onderdeel, de galop, kreeg ze een 8,5. Voor de stap een 9,5 en voor de overige onderdelen een 9. Het is een charmante merrie met veel merrieopdruk en bloed in de benen. Ze kan fantastisch bewegen en werd heel goed voorgesteld. Ze kan heel mooi schakelen in alle basisgangen en is heel stabiel daarin, zo wil je het zien! Een heel fraai paard.”

Bon Bravour-dochter Haley B (uit Oronia elite pref prest sport-dr v.Jazz, f/g J.A. van Boven uit Sint-Michielsgestel) zat haar met de score van 88 punten dicht op de hielen. Deze merrie won vorige week in Bergharen nog, de door de afdeling De Betuwe georganiseerde, wedstrijd voor drie- en vierjarige dressuurpaarden. “Deze merrie heeft een fantastische galoppade, maar eigenlijk heeft ze drie hele beste basisgangen. Daarnaast is ze zeer goed te bewerken. Ze heeft veel techniek en in de galoppade kan ze heel mooi verruimen en weer terugkomen, en blijft daarbij mooi op het achterbeen. Een lust om naar te kijken. Als je iets kritisch wilt zeggen en daar blijven we Nederlanders voor, zou ze de staart af en toe losser mogen laten, maar dat vergeef je haar graag.” Oronia, zelf Lichte Tour, is ook de moeder van KWPN-hengst Don Tango (v.Contango).

Twee merries kregen 83 punten. Dancing Hit-dochter Hadaula (uit Daula II elite IBOP-dr v.Gribaldi, f/g J.M. van Uytert uit Heerewaarden en A. Barneveld uit Bilthoven) was er daar één van. “Deze merrie kon zeer goed draven en kreeg een 9 voor de stap. In galop zou ze zich wat meer kunnen houden, daarin mist ze nog wat de stabiliteit om door te kunnen galopperen. Het is een fraai paard onder het zadel met een mooie merrieopdruk en ze liet zich zeer goed bewerken. Een heel fijn paard om naar te kijken.”

NMK-kampioene Heliana V.O.D. (Davino V.O.D. uit Zoriana elite pref IBOP-dr v.Jazz, f/g A.J. van Os uit Sprang-Capelle) kreeg eveneens 83 punten. “De merrie deed nog wat groen aan en had wat moeite om de aandacht bij het werk te houden. Dat hebben we in de punten mee moeten nemen, maar het is een merrie met heel veel talent! Ze liet zich wederom lichtvoetig zien met heel veel techniek. Ze heeft zich zeer goed ontwikkeld sinds de zomer en is een zeer fraai paard met ras en uitstraling. Ze heeft een mooie afloop van het voorbeen en een achterbeen dat goed wordt ondergebracht.”

Easy Game-dochter Haula (uit Kladaula keur pref v.Michelangelo, f/g J.M. van Uytert uit Heerewaarden en A. Barneveld uit Bilthoven), uit dezelfde stam als Hadaula, kreeg 80,5 punten. “Deze merrie kenmerkt zich met haar souplesse in beweging en ze gaat lichtvoetig door de baan. Ze kan heel fijn draven met een heel goed achterbeengebruik daarin. Ze is continu heel stabiel en laat mooie verruimingen zien en heeft een mooie afloop van het voorbeen. Ze laat zich zeer goed bewerken en is een zeer charmante verschijning om naar te kijken.” Kladaula bracht ook Gribaldi-zoon For Gribaldi, die goedgekeurd is bij het KWPN.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook