Ga naar hoofdinhoud

Sterk bewegende Helandro B wordt regionaal ereklassekampioen

Op het Tuigpaardengala Chaam werd Helandro B (v. Cizandro) van Cor van Dijk erekampioen van de regio’s Midden Zuid West. Volgens jurylid Henk van Dieren straalde de bruine macht en kracht uit en maakte hij geen fouten. “Het totaalplaatje van Helandro B is wat klassiek maar het grote dragend vermogen compenseert dat ruimschoots”, aldus Van Dieren.  

Helandro B is een zoon van Cizandro uit Wilhemientje (v. Lorton) gefokt door Jan van de Biesebos uit Beesd. In 2017 won eigenaar Cor van Dijk al de nieuwelingenrubriek voor hengsten en ruinen in Luttenberg.

Tweede plaats

De tweede plaats was voor de elfjarige Cilardo (v. Ulandro) met Etienne Raeven. Het totaalplaatje van Cilardo was wat charmanter mede door de fijne hoofdhals verbinding maar op machtsvertoon en kracht legde hij het af tegen Helandro B.

 

Deftig in het front

De derde plaats was voor Diesel (v. Unieko) in handen van Berry van der Genugten. Hij ging goed van de vloer en was deftig in het front maar zou meer go moeten tonen en meer bodem moeten nemen om hoger te eindigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook