Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioene voltige Joanne Eccles beëindigt carrière

Groot-Brittannië's meest succesvolle voltigeur Joanne Eccles heeft te kennen geven dat ze haar carrière gaat afbouwen en niet langer zal concurreren op grote individuele kampioenschappen. De 26-jarige zal haar titel bij de volgende World Equestrian Games (WEG) in 2018 niet verdedigen. "Ik heb besloten dat ik het hoogtepunt van mijn carrière heb bereikt en ik ga nu  genieten van de wedstrijden van mijn zus Hannah”,  aldus Joanne.

In Normandië won de Britse afgelopen zomer individueel goud en een bronzen plak met haar zus in de pas de deux. Joanne’s  paard WH Bentley  is nu 21 jaar oud en zal af en toe nog met haar zus in de ring verschijnen. Dit jaar zal Joanne zich concentreren op het uitbrengen van haar nieuwe paard Jack en voltigeren met Hannah.

” Sommige mensen vinden misschien dat ik erg jong om te stoppen, maar sinds mijn twintigste heb ik ieder jaar een medaille gewonnen. Dat is best een mooie medaillespiegel. Ik zal de competities missen, maar het begeleiden van jonge ruiters geeft me ook veel voldoening. Ik stop niet omdat ik uitgekeken ben op de sport, maar omdat ik de top heb bereikt”.

Bron: H&H

Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook