Ga naar hoofdinhoud

Secret Lover

Secret Lover (Secret x Fürstenball x Florestan I)

Secret Lover (Secret x Furstenball) foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER DE433330376219
GEBOORTEDATUM 20-5-2019
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 1,8% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 1.69 m
KLEUR ZWART
WFFS geen drager

Fokker: B. Zumbruch, Wangerland
Eigenaar: Van Olst Horses, Den Hout

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 8,00
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,00
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,00
Totaal 82,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Secret Lover is een chique, goed ontwikkelde en aansprekende hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een fractie zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte, goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier zou wat langer door mogen lopen. Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament passend ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn wat laag, ondergeschoven en licht ongelijk.

Afstamming:

Secret Lover is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Secret, de zoon van drievoudig wereldkampioen bij de jonge paarden: Sezuan. Secret behaalde op het WK Jonge Dressuurpaarden te Ermelo de zilveren medaille in de vijfjarigen finale. De moeder van Secret Lover is Oh La La, zij verenigt het bloed van meerdere Duitse dressuurverervers. Oh La La bracht in combinatie met Secret ook de merrie Orinda. Zij kreeg op de Oldenburger-merriekeuring een hoofdpremie en werd daarmee uitgenodigd voor de Elitestutenschau. De vader van Oh La La is Fürstenball, hij won in 2011 het Bundeschampionat, was tweevoudig finalist op het WK Jonge Dressuurpaarden en is leverancier van meerdere keuringskampioenen. Overgrootvader in de moederlijn is Florestan I, die tot kampioenshengst werd uitgeroepen op de Rheinischen Hauptköring. Florestan I heeft vele nakomelingen voortgebracht die goed presteren in de sport. De moederlijn vervolgt met de Landritter-dochter Die Landlady, zij tekent voor het moederschap van het internationale Grand Prix-springpaard Loxley 38 (v.Lennon) en het 1.45 m-springpaard Criss (v.Cristo).

Onderzoekrapport:
Secret Lover is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel looplust en bereidheid tot werken en laat zich goed rijden. De stap is zuiver, goed van ruimte en ruim voldoende van lichaamsgebruik. De draf is zeer actief en heeft een goede beentechniek. De galop is bergop, met een krachtig onder springend achterbeen, toont zeer veel gedragenheid en veel ruimte. De hengst beweegt met een goede beentechniek. Secret Lover heeft een aansprekend front en beweegt met veel souplesse, veel tot zeer veel zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Secret Lover veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
Secret Lover kan het dressuurpaardenmodel, uitstraling en de galoppade verbeteren.

Moederrapportage:
Oh La La is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat, de romprichting is een fractie neerwaarts.
De nek is goed van lengte met een fractie zware hoofd-halsverbinding.
De hals is voldoende van lengte, is ruim voldoende van vorm en is ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld.
De schouder is correct van ligging.
De rug is een fractie gezonken en de lendenen zijn goed aangesloten.
De croupe is een fractie hellend van ligging en goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn correct gesteld.
De hoeven zijn ongelijk in hoogte en breedte.
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte, met een actief en krachtig achterbeen.
De draf is lichtvoetig met een actief gebruik van het achterbeen. Het voorbeen blijft iets vlak.
De galop heeft een actief onder springend achterbeen en ruim voldoende ruimte en voldoende balans.

De merrie is als vierjarige opgenomen in het Oldenburger-stamboek, zonder bemerkingen op de hoeven. Alle nakomelingen van de merrie zijn geïnspecteerd en beschikten over voldoende correct gevormde voeten.

Stokmaat: 1.67m / Kleur: zwart

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

Secret Lover (Secret x Furstenball) foto: Melanie Brevink-van Dijk