Farrington wint Wellington Grand Prix, Dubbeldam tiende

Kent Farrington met Voyeur Foto: Pierre Costabadie/ www.arnd.nl

Kent Farrington laat er nooit gras over groeien in barrages. Ook in de 5* Grand Prix op het Winter Equestrian Festival in Wellington lukte het weer om de snelste te zijn. Met de Belgische merrie Gazelle was de Amerikaan een seconde sneller dan de Braziliaan Luiz Francisco de Azevedo op de Verdi-zoon Comic. Catherine Tyree en Bokai (v. Up to Date) finishten als derde. Jeroen Dubbeldam reed SFN Zenith in de barrage, maar kreeg hierin acht strafpunten en werd tiende.

Elf combinaties gingen de strijd aan in de barrage van de Grand Prix. Als voorlaatste starter moest Kent Farrington met Gazelle niet alleen de tijden van De Azevedo en Tyree verbeteren, maar ook de druk op Eric Lamaze zetten, die met Fine Lady na hem kwam. Farrington: “Omdat Lamaze met zijn snelle Fine Lady na mij kwam, heb ik alles uit de kast gehaald om de druk op te voeren en hoopte dat hij er dan eentje af zou hebben. Het pakte goed uit!”

Twee KWPN’ers

Farrington snelde met de merrie van Kashmir van Schuttershof naar een tijd van 44,48 seconden en de overwinning. Luiz Francisco de Azevedo kwam met het fokproduct van Heijmerink uit het Overijsselse Hengelo, Comic, tot een tijd van 45,69 seconden. Catherine Tyree had op de KWPN’er Bokai een safe foutloze ronde neer gezet in 48,29 seconden. Zij was de langzaamste foutloze met het voormalige paard van Harrie Smolders.

Dubbeldam snel

Eric Lamaze kwam door de springfout van Fine Lady (v. Forsyth) op de vierde plaats terecht. Hij werd gevolgd door Connor Swail en Rubens LS La Silla (v. Rebozo LS La Silla). Jeroen Dubbeldam reed SFN Zenith in de barrage snel rond (44,82 seconden was de tweede tijd) maar moest dit bekopen met twee balken. Dubbeldam eindigde hierdoor als tiende.

Bekijk de winnende rit van Farrington hier.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.