Foreign Affair wint Lichte Tour debuut

Foreign Affair (Rock Forever x Scandic) en Malin Nilsson Foto: Melanie Brevink-van Dijk

KWPN-hengst Foreign Affair maakte vandaag op de Ankumer Dressurclub in Duitsland succesvol zijn debuut in de Lichte Tour. Onder zijn vaste amazone Malin Nilsson liep de goedgekeurde zoon van Rock Forever naar een score van 73.294% en schreef daarmee unaniem de zege op zijn naam.

Nilsson plaatste een filmpje van de proef op Instagram en prees de zevenjarige hengst om zijn prestatie. Nilsson kwam niet alleen met Foreign Affair aan de start, de Zweedse amazone had ook de, eveneens zevenjarige, KWPN’er Forlan mee voor deze rubriek. Het resultaat van 70.516% dat Nilsson met de JAzz-zoon kreeg was goed voor de derde plaats in deze Lichte Tour.

Successen

Foreign Affair werd in 2010 gefokt uit de keurmerrie Woline, een dochter van Patrik Kittel’s voormalig Olympisch paard Scandic. Drie jaar later kreeg hij zijn dekbevret bij het KWPN en nam het jaar daarna deel aan de Hengstencompetitie klasse L dressuur, dit onder het zadel van Vai Bruntink.

In 2015 verhuisde het fokproduct van Jan Greve naar de stallen van Kittel in Zweden, waar Nilsson de teugels overnam. Met Nilsson in het zadel won de hengst daarna twee jaar achter elkaar de Scandinavische kampioenschappen in zijn leeftijdscategorie.

Eind vorig jaar werd bekend dat Kittel de hengst te koop had gezet.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.