Ga naar hoofdinhoud

Staande ovatie voor Laura Graves en Verdades

Laura Graves en Verdades Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Grand Prix voor de wereldbeker op het Global Dressage Festival in Wellington was gisteravond het eerste optreden voor Laura Graves en Verdades sinds de Olympische Spelen van Rio. En wat voor een optreden werd het! Graves scoorde met de zoon van Florett As 76.660% voor proef en kreeg van het publiek een staande ovatie.

De juryleden in de Grand Prix waren unaniem in hun oordeel, Graves en Verdades waren de beste. De percentages voor de proef liepen uiteen van 78.300% tot 74.700%. Volgens de Amerikaanse liepen vooral de drafappuyementen en de galoppirouettes erg goed. “Hij is berucht om zijn super gevoelige karakter,” zie Graves na afloop, “Ik was echt enthousiast over hoe hij al in het losrijden was, en vervolgens deed hij in de proef meer dan best!”

Persoonlijk record

De ervaren Zweedse amazone Tinne Vilhelmson kon niet tegen het geweld van Laura Graves op. Vilhelmson kwam op Paridon Magi tot een percentage van 75.080%, wat overigens voor de zoon van Don Primero een persoonlijk record is.

Enige 10 voor Bateson Chandler

De derde laats ging naar Charlotte Jorst en haar KWPN’er Kastel’s Nintendo. De veertienjarige Negro-zoon liep naar een percentage van 73.080%. De Amerikaanse werd gevolgd door haar landgenote Kathrine Bateson Chandler op Alcazar (v. Contango) met 71.880%. De combinatie haalde de enige 10 van de dag, Bateson Chandler kreeg die voor het laatste halthouden van het Duitse jurylid Christoph Hess.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.