Verlooy investeert in kampioensmerrie van Emerald

Harrie Smolders en Emerald N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Axel Verlooy van Euro Horse in het Belgische Grobbendonk heeft een nieuw talentvol paard aangeschaft. Het gaat om de vijfjarige BWP-merrie Malle Babbe van ’t Kieveld (v. Emerald), die vorig jaar kampioen werd bij de vierjarigen.

Malle Babbe werd afgelopen zomer in Gesves Belgisch kampioen bij de vierjarigen, toen onder het zadel van Tim van den Broeck. Als tweejarige sprong de Emerald-dochter zich bij het vrijspringen in Mechelen ook al in de kijker.

Jong talent

Afgelopen weekend maakte Jos Verlooy bij Stal Hulsterlo zijn debuut met een ander jong talent. Dat was met Karibou Horta (Landor S x For Pleasure). Deze zevenjarige BWP’er is een halfbroer van Golden Horta (v. Lord Z) die Verlooy tot enkele jaren geleden uitbracht in de sport. Volgens planning wordt Karibou, samen met een aantal andere jonge paarden, uitgebracht op de Sunshine Tour.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horseman

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.