Ga naar hoofdinhoud

Andrew Ramsay op scherp bij Indoor Twente

Zojuist won de Amerikaanse ruiter Andrew Ramsay op spectaculaire wijze de Henders en Hazel prijs over 1, 40m. Met zijn bijzonder voorzichtig springende schimmel Chocola (v. Carthago Z) sjeesde Ramsay al zijn collega ruiters voorbij in een messcherpe tijd van 34.70 seconden.

Ramsay hield het als laatste starter tot aan het eind toe spannend. Kristian Houwen stond lange tijd aan de leiding met de negen-jarige Zjohn G (v. Casantos). Met 36.37 seconden op de klok wist hij uiteindelijk de derde plaats te bemachtigen. De vliegens vlugge Ier Conor Drain reed een tijd van 35.84 seconden. Met de ruim galopperende Wilco B (v. Nassau) plaatse hij zich als tweede tussen Ramsay en Houwen in. Als nummer vier eindigde Gerben Morsink, die sportief reageerde op het minieme tijdsverschil tussen hem en de nummer drie. Samen met de hengst Chaqui Z (v. Chacco Blue) reed hij 36.38, maar één honderdste van een seconde langzamer dan Houwen.

In de veertien kandidaten tellende barrage, bleven uiteindelijk vier combinaties foutloos. De snelste vier-fouter Robert Vos, had met de rap springende Carat (v. Cardento) met een ruime voorsprong kunnen winnen. De combinatie liet de teller stoppen op 33.49 seconden, maar zag op het eind een balk naar beneden tuimelen.

Klik hier voor de volledige uitslagen lijst.

Bron: Horses / Indoor Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.