Ga naar hoofdinhoud

Christian Ahlmann niet naar Wereldbekerfinale: ‘Het heeft geen zin’

Longines FEI World Cup™ Leipzig winnaars Christian Ahlmann en Taloubet Z Foto FEI/Daniel Kaiser
Christian Ahlmann moet de Wereldbekerfinale volgende maand in Parijs laten schieten. Reden van afmelding van de Duitse springruiter is dat hij geen geschikt paard heeft om op de highlight van het indoorseizoen te kunnen uitbrengen.

Epleaser is helaas nog steeds geblesseerd. Ik keek uit naar Parijs, maar het heeft geen zin om daar zonder echt goed paard te rijden”, vertelt Christian Ahlmann aan Rheinische Post.

Finetuning

Na de overwinning in Leipzig nam Ahlmanns succespaard, de door Cees Klaver gefokte Taloubet Z, afscheid van de grote sport. Momenteel heeft Ahlmann een aantal goede jongere paarden op stal. Daaronder de elfjarige Tokyo (v. Kannan), met welke hij al goede klasseringen behaalde. Maar de SF-ruin had een lange wedstrijdpauze waardoor volgens Ahlmann nog aan de finetuning gewerkt moet worden.

Ehning en Deusser

Door de afmelding van Ahlmann gaan er nu nog twee Duitse springruiters van start in Parijs: Marcus Ehning en Daniel Deusser.

Epaillard naar Parijs

Julien Epaillard mag de vrijgekomen plek van Ahlmann opvullen. De Franse ruiter viel na de kwalificaties in West-Europa oorspronkelijk buiten de beste achttien.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/RPOnline/St-Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook