Ga naar hoofdinhoud

CK Gelderland: Familie Venderbosch heeft kampioene springen met London-merrie

Liveblog
Jendelien (London x Tangelo van de Zuuthoeve) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
De driejarige Jendelien (v. Eurocommerce London x Tangelo van de Zuuthoeve x Le Mexico uit de stam van onder andere Tyson en de hengst Kroongraaf) van familie Venderbosch is nieuwe de merriekoningin springen van Gelderland. De zeer atletische en scherpe vosmerrie, die goed kan stappen, netjes kan draven en goed galopperen werd terecht kampioene in Ermelo. Zij zal het de andere driejarige merrie op de NMK straks nog moeilijk maken. 

Jendelien werd op de stamboekkeuring in Varsseveld met 85 punten voor het exterieur beoordeeld en met 80 punten voor het vrijspringen, met die laatste score werd ze niet overgewaardeerd. Maar het vrijspringen kan ze straks op de Nationale Merriekeuring nog een keer herkansen. Ook in het algemeen kampioenschap was de London-merrie de sterkste en versloeg ze ook de oudere merries. “Een rijtypische merrie die goed in het rechthoeksmodel staat, goed stap, goed gesprongen heeft” aldus juryvoorzitter Cor Loeffen over de merrie.

Zeven merries naar NMK

In de kwaliteitsvolle groep driejarige springmerries kregen zeven merries een uitnodiging voor de NMK, de topdrieDat waren naast Jendelien ook reservekampioene Juanita (Zirocco Blue VDL x Vincenzo) van Joop van Wessel uit Zwartebroek, Jadelineke (Canabis Z x Zapatero VDL), Jade (Indoctro x Lux) van T. Willemsen uit Doornenburg, Jaralinde DN (Zirocco Blue VDL x Corland), Juduela (Harley VDL x Tangelo van de Zuuthoeve) van familie Venderbosch en Jacky (Ukato x Singapore) van G.J.H. Heijting.

Veulenkampioen springen Marcella (v. Chapeau TN) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Chapeau TN levert kampioensveulen springen

De bijschrijving Marcella (Chapeau TN uit Cella v. Verdi x Iroko) van fokker J . Saaltink uit Laren (GLD) pakte de springtitel voor veulens op de Centrale Keuring van Gelderland in Ermelo. “Een goed ontwikkeld merrieveulen met een functionele manier van bewegen in draf en galop”, aldus de jury. Als tweede werd de Cornet-dochter My Cocaco Girl (mv. Calido I x Contender) van familie Brat uit Wenum Wiesel geplaatst. In totaal mogen er vier springgefokte veulens vanuit Gelderland naar de NVK, daaronder ook nog een zoon van Chapeau TN die op naam staat van Jeroen Dubbeldam en Team Nijhof.

De tweede Chapeau TN in de kopgroep was Mastermind TN (mv. Paladin des Ifs) van Team Nijhof en Jeroen Dubbeldam, die ook als medefokker op het papier staat. Ook het hengstveulen McLaren RW (v. Comme il faut) van J.M. Rusink-Wildenbeest uit Pannerden mag naar de KWPN Kampioenschappen.

Eerste kampioen van Quality Time

Door een programmawijziging is de eerste kampioen op de Centrale Keuring van Gelderland in Ermelo nu al gehuldigd. Bij de 4- tot en met 7-jarige stermerries springen ging Hannelore (Quality Time x Great Pleasure) van fokker A.J. Klein uit Hattemerbroek er met de zege vandoor. “Een charmante merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en een goede IBOP heeft gelopen”, zei juryvoorzitter Cor Loeffen over de Quality Time-dochter.

Hannelore legde haar IBOP af met een totaal van 79,5 punten en werd op de stamboekkeuring met 80 punten voor het exterieur en 80 punten voor het springen beoordeeld. Twee merries uit deze groep ontvingen een uitnodiging voor de NMK, naast Hannelore mag ook Gominka L (Numero Uno x Quite Easy) van S.M. Schmuecker uit Putten naar de Nationale Merrie Keuring.  Zij werd in Ermelo als derde geplaatst achter llysis N (v. Cardento). Deze merrie van Gerjon Nijeboer uit Lent liep een NMK-uitnodiging mis omdat ze nog geen merrietest heeft afgelegd.

Klik hier voor het programma
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!