Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers vijfde in Medium Tour finale Kronenberg

Doron Kuipers, hier met Edinburgh. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het was vanmorgen een drukke barrage van de Medium Tour finale op de Peelbergen. Maar liefst 23 van de 40 combinaties waren foutloos gebleven over het 1,45m parcours. De rubriek kwam op naam van de Oostenrijker Felix Koller met Copacabana M (v. Comme IL Faut). Doron Kuipers werd vijfde met Doublem Chacco (v. Diablo Blanco) op nog geen seconde van de winnaar.

De barragekandidaten maakten er een mooie strijd van. Halverwege nam Evalina Tovek de leiding met de KWPN’er Herrald (v. Emerald) in 38,48 seconden. Direct daarna probeerde Doron Kuipers die tijd te verbeteren, maar hij bleef met de AES-hengst Doublem Chacco steken op twee tiende steken (38,69 seconden). Twee combinaties lukte het Felix Koller op Copacabana M wel om sneller dan Tovek te zijn. De eindtijd van 37,80 seconden van de Oostenrijker hield tot het eind stand.

Sally Goding met Spring Willow (v. Luidam) en Jens Wawrauschek op Como Bellini (v. Comme IL Faut) waren met hun tijden van 38,53 en 38.59 seconden vervolgens een fractie sneller dan Kuipers en werden derde en vierde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.