Ga naar hoofdinhoud

Harry Allen: ‘Nog één jaar en dan mag ik de Grote Prijs rijden’

Archieffoto Harry en Bertram Allen Foto: LGCT/Stefano Grasso

Hij is nog te jong om mee te mogen doen aan de Grote Prijs op zondagmiddag, maar Harry Allen klopt al aan de deur. Hij won vrijdagmiddag de CSI3* Hendriks Hoveniers Prijs over 1,45 meter met de Ugano Sitte-dochter Dis Moi Tout de Clairbois.

“Nog één jaar en dan ben ik achttien en mag in de Grote Prijs hier rijden. Mits ik natuurlijk weer een uitnodiging krijg, want ik mocht nu starten omdat mijn broer Bertram ook kwam rijden”, vertelt de jonge Ierse springruiter.

Hoe meer, hoe beter

“Ik rijd vooral tweesterren concoursen en eens in de maand landelijk. Zo’n dikke proef als deze had ik nog niet gewonnen”, vervolgt de ruiter. “Dit paard kochten we vorig jaar. Ik heb er begin dit jaar al een junioren Grote Prijs mee gewonnen en vorige week waren we tweede in een rankingproef in Moorsele. Hoe meer hij springt, hoe beter hij wordt.”

Porter nu derde

Peter Olthof eiste in het zadel van Dokyra Fortuna (Canturano x Quasimodo Z) de tweede plaats op. Lucas Porter, de winnaar van donderdagavond, mocht zich met Cassina (Collado x Lacantus) nu als derde opstellen. Bertram Allen maakte het succes voor zijn familie compleet: hij mocht de zesde prijs in ontvanst nemen.

Uitslag.

Bron: Jumping Zwolle

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook