Ga naar hoofdinhoud

Jelmer Hoekstra met jonge paarden goed van start in Oliva

Jelmer Hoekstra had zijn jonge paarden gisteren goed in vorm op de MET in Oliva. Hij won de rubriek voor zesjarigen met de merrie I Have No Name (v. Durango VDL ). Op Esteban's Twinkeling Z (v. Emerald) werd hij tweede bij de vijfjarigen. En dezelfde rubriek reed Hoekstra de Casall-zoon Casilo naar de tiende plaats. Bij de zevenjarigen reed Dennis van de Brink Ogano Girl Z (v. Ogano Sitte) naar de vijfde plek en was hierin de beste Nederlander.

Bij de zesjarigen reed Jelmer Hoekstra de Duango VDL-dochter I Have No Name in de barrage naar de winnende tijd van 31,24 seconden. Een nipte zege want de nummer twee Victoria Gulliksen op de KWPN’er Ibiza (v. Cardento) zat er maar 0,04 seconden achter. De derde tijd, een seconde achter Hoekstra, werd door Dennis van den Brink neer gezet met de Etoulon-zoon I Am.

Vijfjarigen

In de rubriek voor vijfjarigen was de Deense Shannon Meinert Ketterle Jelmer Hoekstra te snel af. Ketterle stuurde Diva du Cache Pot Z (v. Dieu Merci Van T & L ) rond in 31,36 seconden. Hoekstra was op Emerald-zoon  Esteban’s Twinkeling Z ruim twee seconden langzamer. De jonge hengst die uit de merriestam van Darco komt, werd vorig jaar op de Auction Twinkeling voor 12.500 euro verkocht. Op Casilo (v. Casall) bleef Hoekstra ook foutloos in de barrage en klokte de tiende tijd.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen kwam ook een KWPN’er op kop. De VDL Zirocco Blue-dochter Havanna werd door Sven Fehnl naar de overwinning gereden. De keurmerrie werd als driejarige eerste op de centrale keuring in Gelderland en liep een goede ETPM-test. Onder Nadieh Plegt begon ze haar internationale carrière en kwam vorig jaar via Maarten Kamphuis in Duitse handen. Fehnl debuteerde met haar vorige maand in Kronenberg.

Dennis van de Brink was met Ogano Girl Z (v. Ogano Sitte) de beste Nederlander op de vijfde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!