Ga naar hoofdinhoud

Jub, Jamboree TN en Jappeloup op podium 4-jarigen

Jub (Elvis ter Putte x Vigo d'Arsouilles) met Ester Blekkink in de finale van de Blom Cup 2018. FOTO JACQUELINE VAN TARTWIJK

Juryleden Dirk Demeersman en Roelof Bril waren het meest te spreken over Jub (Elvis ter Putte x Vigo d'Arsouilles), gereden door Ester Blekkink. Met 24,5 punt (8,4 voor het springen en 7,7 voor het gaan tussen de hindernissen) won deze Jub van Eric Morssinkhof de Blom Cup-finale voor de vierjarige springpaarden. Op plek twee en drie paarden van Team Nijhof: de KWPN-goedgekeurde hengst Jamboree TN en Jappeloup, beiden voorgesteld door Zoï Snels.

Na Jamboree TN was Jay Star (Big Star x Cardento) de hoogstgeplaatste KWPN-goedgekeurde hengst in deze finale van de vierjarigen. Samen met drie anderen eindigde deze hengst, gereden door Guido Jan Schoenmakers en gefokt door Alexander van der Peijl, op een gedeelde zesde plaats.

Jubel ES en Jacadello

Ook Jubel ES liet goede dingen zien in de finale en werd daarvoor beloond met een 8 en 7,5. Een springfoutje weerhield hem echter van een hoge klassering (gedeeld 13e). Pieter Keunen verliet met de enorme sprongen makende Jacadello (Cascadello x Lordanos) vrijwillig het parcours na een weigering.

De uitslag

Bron: Paardenkrant/Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook