Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling en Carrera VDL winnen Medium Tour finale

Update
Jur Vrieling met Carrera VDL Archieffoto: Jeroen Spoolder

De Olympische Spelen liepen niet voor hem zoals iedereen had verwacht, maar ondertussen is Jur Vrieling zijn jonge toppers alweer aan het klaarstomen voor het grote werk. Op CSI Salland springen de hengsten van VDL Stud subliem en vanavond won Carrera VDL (v. Cardento) zelfs de 1.40m Medium Tour finale om de Handelsshuis Schuttert Prijs.

Jos Brinkman had een mooi parcours uitgestippeld dat zestien barrageklanten van de 64 starts opleverde. Kortom, er moest flink gestreden worden. Wesley Mulder ging sterk uit de startblokken met A Kind of Magic WM (v. Hinault) en de 40.02 seconden bleken goed te zijn voor de derde prijs. De Duitser Harm Lahde finishte op Oak Grove’s Celebrity (v. Cassini II) in 37.28 seconden en daar dook alleen Jur Vrieling onder in 36.30.

Verjaardagscadeau voor Wiebe-Yde

“Het eerste parcours liep al heel goed. Carrera VDL was heel scherp en oplettend. Ik heb hem heel hoog, Het is een ongelooflijk voorzichtig paard met veel vermogen. Eigenaar Wiebe Yde is vandaag jarig. Ik had geen cadeau voor hem, misschien vindt hij dit leuk”, grapt Vrieling na afloop. Morgen, zondag, start hij in de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs op 1.45m niveau de hengst Arezzo VDL.

Jonge paarden-rubriek voor Big Star jr

Er werden op zaterdag vijf springrubrieken verreden. De finale klasse M om de Roelofsen Horse Trucks Salland Cup kwam op naam van Marijn Soetekouw op Four Roses CMS (v. Ukato). Internationaal wonnen Marc Houtzager (1.35m) met Edinus (v. Padinus), Michael Greeve (finale 6- en 7-jarige paarden) met Big Star jr. (v. Big Star) en Rianne Nalis (1.20m) met Aninn (v. Burggraaf).

De Grote Prijs, het hoofdnummer van CSI Salland, staat zondagmiddag om 15.00 uur gepland. De toegang is gratis.

Klik hier voor alle uitslagen. 

 

Bron: CSI Salland – Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook