Ga naar hoofdinhoud

Mel Thijssen springt Enrique naar zesde plaats in Vilamoura

Mel Thijssen met Enrique op CSI de Peelbergen.

Met de negenjarige Enrique (v. Tangelo van de Zuuthove) liep Mel Thijssen vanmorgen net een top vijf klassering mis in een 1,45m-proef op het CSI3* in Vilamoura. Ondanks de goede nulronde kwam de jonge amazone nog wat tijd te kort voor een hogere plaats in het klassement. Thijssen eindigde als zesde, drie seconden achter de winnaar João Victor Castro uit Brazilië met Sir Landal Joter (v. Singular Joter).

De Braziliaan Castro racete met zijn elfjarige Sir Landal Joter naar een tijd van 65,05 seconden. Het lukte de altijd vlugge Laura Renwick om met Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve) om daar vlakbij te komen, de Britse klokte 65,21 seconden. Ook haar landgenote Chloe Aston stuurde de rappe Padinus-zoon Amigo T in een top tijd onder de 66 seconden rond, maar dat ging ten koste van een balk.

Voor eigen publiek werd António Matos Almeida met de BWP merrie Irene van de Kwachthoeve (v. Griseldi L) derde in 66,10 seconden. De Portugees werd gevold door Armando Trapote op Tinkerbell (v. Chacco Blue) en Michael Pender met HHS Burnchurch (v. Heritage Fortunus).

Een seconde achter de Ierse ruiter Pender kwam Mel Thijssen op de zesde plaats met de halfbroer van Bintang II, Enrique. Ook Johnny Pals en Roelof Bril bleven zonder hindernisfouten, maar beiden liepen ze tegen een tijdfout aan. Pals werd tiende met Empire (v. Chacco Blue) en Bril volgde op de elfde plaats met Cuba Libre (v. Mr. Blue).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook