Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup Final Barcelona start vanavond met eerste manche

Maikel van der Vleuten en Verdi. FOTO: WWW.ARND.NL

Vanavond start om 20.00 in Barcelona de eerste ronde van de Nations Cup Final. Het late tijdstip betekent dat er onder kunstlicht gesprongen zal worden, al zullen de meeste combinaties er weinig last van hebben door de aanwezigheid van de nodige ervaring. Ook hebben de ruiters gisteren alvast mogen trainen in het kunstlicht.

De startlijst is door loting bepaald en Nederland, winnaar van de finale vorig jaar, heeft goed geloot. Onze jongens mogen als twaalfde team starten van de in totaal 15 landen. Frank Schuttert zal met Chianti’s Champion (v.Champion du Lys) het spits afbijten voor Nederland. Leopold van Asten komt met VDL Groep Beauty (v.For Pleasure) als tweede aan de start. Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel) zullen als derde ruiter de baan betreden, en Harrie Smolders zal met zijn ijzeren zenuwen de vierde en laatste man zijn van het team. Smolders heeft er toch voor gekozen om routinier Emerald (v.Diamant de Semilly) te starten in de finale.

Tweede ronde en finale

Op zaterdag zal de afval ronde van de landenwedstrijd plaats vinden. De teams die op de plekken negen tot vijftien eindigen komen in deze ronde nog eens van start, en hierin is €300.000 te verdelen. Zondag is de tweede manche van de landen op de plekken één tot en met acht en daarin is de prijzenpot €1.250.000, waarvan €417.000 aan het winnende team toebedeeld zal worden.

Bekijk hier de startlijst en hier het parcours.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook