Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse juniorenteam aan de leiding in CSIO Youth Final

Nick Nanning met Bandia. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Kronenberg zijn gisteren de finales begonnen van de Nations Cup wedstrijden voor de jeugd. Het Nederlandse juniorenteam is uitstekend begonnen door de eerste omloop van de finale te winnen met nul strafpunten. Ook de young riders hadden hun eerste omloop. Het Oranje team staat tweede achter de Belgen.

Twaalf juniorenteams, elf uit Europa en het Amerikaanse team, begonnen aan de finale. De drie Nederlanders Thijmen Vos met Ive Got the Key (v. Womanizer), Emma Bocken met Kadessa Z (v. Kannan) en Nick Nanning op Bandia (v. Clinsmann 2) leverden foutloze rondjes af. De zes strafpunten van Mila Everse en Orso del Terriccio (v. Indoctro) waren het streepresultaat. Met nul strafpunten gaan de Nederlanders aan de leiding. Het Poolse team staat samen met Zwitserland op de tweede plaats met ieder vier strafpunten.

Young riders

De Belgen gaan met nul strafpunten aan de leiding in de finale voor de young riders. Nederland start op de tweede plaats, samen met de Zwitsers en de Amerikanen. De teams hebben elk vier strafpunten. Voor Nederland reden Mans en Mel Thijssen een foutloze ronde met hun paarden Joviality (v. Warrant) en Gill (v. Lord Z). Iris Michels liep met Bugano de l’Abbaye (v. Nabab de Reve) vier strafpunten op. Het streepresultaat was voor Nikita Cheung en Noberlina v/d Laarse Heide Z (v. Ugano Sitte). Bij de young riders doen dertien landen mee.

Vandaag komen de pony en children teams in actie in de Nations Cup finale.

Klik hier voor de uitslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook