Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springruiters in de prijzen in Vilamoura

Sanne Thijssen, hier met Bacardi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de derde week van de herfsttoer in het Portugese Vilamoura zijn de Oranje springruiters goed op dreef. Gisteren boekten ze verschillende top tien klasseringen waaronder een derde plaats van Sanne Thijssen in het 1,40m, waarin stalgenoot Kevin Jochems vierde werd. Jochems was ook de hoogst geplaatste Nederlander in het 1,45m op de zevende plaats.

De 1,40m-proef werd direct op fouten en tijd verreden. Sanne Thijssen had haar Numero Uno-zoon Bacardi goed in vorm en met een snelle ronde in 55,99 seconden pakte ze de derde plaats. Ze was slechts 0,09 langzamer dan de nummer twee, Francisco José Mesquita Musa met Carlton du Friou Imperio Egipcio. De Braziliaan heeft de zoon van For Pleasure in juni overgenomen van de Belg Boris Mauroy.

Cubitt wint met Encore

De Nieuw-Zeelandse Lisa Cubitt won de proef met de KWPN-merrie Encore. Cubitt was ruim een halve seconde sneller dan Sanne Thijssen. Twee jaar geleden zat Kevin Jochems nog in het zadel van de negenjarige dochter van Nabab de Reve. Nu moest Jochems achter de combinatie en zijn stalgenoot Sanne Thijssen genoegen nemen met de vierde plaats. Met de eveneens negenjarige Enjoy (v. Viceroy T) kwam hij anderhalve seconde te kort op het winnende paar.

Jochems zevende in 1,45m

Met Billy Penny was Jochems de beste Nederlander in de hoofdrubriek. Op de achtjarige dochter van Chacco-Blue werd hij zevende in het 1,45m. Gert-Jan Bruggink werd met Floris (v. Vampire) negende in de proef die door  Francisco José Mesquita Musa overtuigend werd gewonnen op Sharapova Imperio Egipcio (v. Baloubet du Rouet). Achter de Braziliaan werd Eugenie Angot tweede met Turquoise d’Ivraie (v. Quick Star) en Alexander Butler derde op Dekato (v. Upgrade), het fokproduct van W. van de Mheen uit Hoevelaken.

Leon Thijssen beste Nederlander in 1,35m

In de 1,35m-rubriek was er een zevende plaats voor Leon Thijssen en de negenjarige Eligius (v. Ustinov). Patrick Lemmen pakte de negende plaats met de merrie Jolie Fleur (v. Contact van de Heffinck). De rubriek kwam in handen van de Ier Michael Pender op de achtjarige Darco-zoon Dome Van Overis Z.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook