Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash: ‘Als de paarden plezier hebben, dan is het goed’

Scott Brash met Hello Shelby. Foto: Equitext

In de GP-kwalificatie proef over 1.45m liet Scott Brash vanavond een mooi staaltje stuurmanskunst zien. Met Hello Shelby verbeterde de gelauwerde ruiter uit Groot-Brittannië de tijd van Maikel van Mierlo. De Limburger moest derhalve net als gister genoegen nemen met de tweede plaats: “Toch ben ik reuze tevreden! Ik heb ook niet van de minste verloren”, zegt Van Mierlo goedgunstig.

Louis Koninckx bouwde in De Peelbergen voor 65 starts een proef met achteraf gezien een wat ruime toegestane tijd. Zodoende hielden 18 combinaties het hout boven, waarvan slechts zeven duo’s de barrage ongeschonden doorkwamen. In het slotstuk snoepte Brash met Hello Shelby een gedoseerde 0.19 seconden af van de tijd die Van Mierlo met Andiamo-telg Follow Up als derde starter neerzette (35.98).

Ritme

Met de negenjarige Stoltzenberg-ruin Hello Shelby, die de Schot nu ruim een jaar onder het zadel heeft, veroverde Brash afgelopen zomer zeges op CSI5*-niveau in Hickstead en Brussel. Zijn twee ster optreden in Kronenberg paste zo in de planning, aldus de winnaar: “Ik kom hier in de Peelbergen sowieso graag. Ik heb nu vier negenjarige paarden bij me, die allemaal de afgelopen tijd op hoog niveau hebben gesprongen. Dan is dit een fijn concours om weer even terug naar de basis te gaan en ze in het wedstrijdritme te houden”.

Happy Horse

“Bij een trainingshow als deze probeer ik vooral te zorgen dat de paarden plezier hebben. Je hebt Hello Shelby zien springen, met vreugdesprongetjes tussen de hindernissen door, die heeft het naar zijn zin. Dan is het goed en dan kan je, als het zo uit komt, ook een keer voor de winst rijden. Even de druk van de ketel, dat is ook wel eens fijn. Zowel voor de paarden als voor mij”, glimlacht Brash. Ik breng Hello Shelby hierna op de GCT in Doha aan de start. Terwijl ik met een aantal andere paarden volgende week in Verona op vijf ster niveau rijd.”

Top vijf

Van Mierlo was niet de enige Nederlander in de top vijf. Ook Rob Heyligers deed een duit in het zakje. Met Ffw88 (v. Azteca VDL) sprong de Brabander in 39.42 seconden naar de vijfde plaats. Voor Duitsland nam Tobias Meyer voor Gestut Sprehe met Queentina (v. Coupe de Coeur) de derde plaats in (36.50). Zijn voor Stal Hendrix rijdende landgenoot Sophie Hinners stuurde Vittorio 8 (v. Valentino) in 38.72 naar de vierde tijd.

Bron: Persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook