Ga naar hoofdinhoud

Nederland wint Challenge Cup na barrage met Australië

TeamNL wint Challenge Cup: vlnr Maikel van der Vleuten, Kim Emmen, Jur Vrieling, Jos Lansink en Willem Greve Foto: FEI

TeamNL ging niet met een topteam naar de FEI Nations Cup-finale in Barcelona om daar in de troostronde terecht te komen. Maar ook bij de seizoensafsluiter kwam het geluk niet aan de Nederlandse zijde en zo reden Willem Greve, Kim Emmen (als vervanger van Harrie Smolders), Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten vanavond wel de Challenge Cup. Die werd gewonnen door TeamNL na een barrage met Australië. Een schrale troost, maar nog wel troost.

Voor Nederland ging Jur Vrieling met Long John Silver 3 N.O.P. als eerste van start met een mooie foutloze ronde. Kim Emmen verving in deze wedstrijd Harrie Smolders en reed haar krachtpatser Inflame Go met slechts een springfout naar de finish. Derde ruiter Willem Greve kreeg met Highway TN een fout op de sloot. Maikel van der Vleuten sloot af met een knap gereden foutloze ronde met zijn paradepaard Beauville Z N.O.P.

Willem Greve verslaat Australië in barrage

Net als Nederland wist ook Australië op een eindscore van vier strafpunten te eindigen en moest een barrage uitmaken wie de winnaar werd. Een knappe prestatie van het Australische team dat slechts uit drie combinaties bestond. Voor Australië reed Christopher Burton de barrage. Deze voormalige Olympische medaillewinnaar in de eventing reed een knappe ronde, maar wel met een springfout. Willem Greve reed vervolgens een superieure, snelle foutloze omloop en bezegelde daarmee de winst voor TeamNL. 

Zo klonk in Barcelona toch nog het Wilhelmus voor de springruiters die zich allen erg teleurgesteld hadden getoond na het missen van de grote finale die zondagmiddag 1 oktober verreden wordt.  

Uitslag

TeamNL wint Challenge Cup Barcelona Foto: FEI

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.