Ga naar hoofdinhoud

Team Europa opnieuw de sterkste in Riders Masters Cup

Maikel van der Vleuten met Idi Utopia Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het was zaterdagavond opnieuw Team Europa, dat er met met de winst vandoor ging in de Riders Masters Cup in Parijs. Het team, met daarin onder andere Maikel van der Vleuten, verzamelde 25 punten meer dan Team USA en won de strijd tussen de continenten voor de derde keer.

Europa won ook de eerste twee edities van deze strijd met de Verenigde Staten, die in Parijs en New York werd gehouden.

Teamleden

Naast Van der Vleuten, die met Idi Utopia (v. Qausimodo Z) in het team zat, maakten ook Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot (v.  l’Arc de Triomphe), Edward Levy met Rebeca LS (v.  Rebozo la Silla), Harry Charles met Victor (v. Vanoverbeek) en Daniel Deusser met Jasmien vdBisschop (v. Larino) deel uit van het Europese team onder leiding van Philippe Guerdat.

Dertig punten

Aznar, Levy en Deusser behaalden alle drie dertig punten over de twee rondes voor Europa. Van der Vleuten kwam uit op twintig punten en Charles voegde vijftien punten toe aan het totaal van 125 punten.

USA

Voor de Verenigde Staten kwamen Taylor Alexander met Ryanair de Riverland (v. Quick Star), McLain Ward met Contagious (v. Contagio), Laura Kraut met Curious George (v. Codex One), Lucas Porter met Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco) en Jessica Springsteen met twee paarden, RMF Chacco Top (v. Chacco-Blue) en Tiger Lily (v. Balou du Rouet) in actie. Kraut en Porter waren met beiden 25 punten degenen met de grootste bijdrage voor het team, Springsteen kwam uit op twintig punten en Alexander en Ward leveden beiden vijftien punten voor het totaal.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook