Ga naar hoofdinhoud

Van der Schans geeft concurrenten het nakijken in 1.40m Arezzo

Wout-Jan van der Schans, hier met G As-Bombay. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmorgen was Wout-Jan van der Schans de beste van groep A in het 1.40m in Arezzo. Hij rekende in het tweefasen-parcours op de twaalfjarige KWPN'er Forlan van de Sprengenberg (v. Nabab de Reve). Van der Schans zette met het fokproduct van A.J. Hassing een foutloze ronde neer en noteerde de winnende tijd van 25,94 seconden. Eind maart was de combinatie ook al goed op dreef in Gorla Minore door de tweede plaats te pakken in het 1.40m.

Kamil Grzelczyk kon Van der Schans niet bijbenen en moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Pool legde het parcours af met de 15-jarige Wibaro (v. Bajou du Rouet). De combinatie liet alle balken in de lepels liggen, maar kwam 0,67 seconden tekort voor de winst.

Schmitz derde

Edouard Schmitz nam de derde prijs in ontvangst met de 13-jarige Hannoveraanse Balenciana K (v. Balou du Rouet). De Zwitser kwam zonder kleerscheuren door het parcours met de merrie en finishte in 27,02 seconden.

Groep B

De wedstrijd werd vanwege het grote aantal deelnemers gesplitst in twee groepen. In groep B ging de winst naar Massimo Grossato met de negenjarige merrie Tinkabelle RS (v. Tinka’s Boy). Het paar bleef foutloos en klokte de snelste tijd van 26,59 seconden. Jens van Grunsven eindigde met de negenjarige KWPN’er Idextro (v. Dexter R) in de top tien. Hij raakte het hout niet aan met het fokproduct van H. Driessen en zette de zevende tijd neer van 28,47 seconden.

Bekijk hier de uitslag van groep A
Bekijk hier de uitslag van groep B

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.