Ga naar hoofdinhoud

Marcus Ehning op 1 én 2 in Duits Kampioenschap

Marcus Ehning met Priam du Roset, hier in Den Bosch. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Ik dacht: ik kán het proberen, ik heb toch al gewonnen", grapte topruiter Marcus Ehning na afloop van het eerste onderdeel van het Duitse Kampioenschap voor springruiters. De ruiter bleef in de zware eerste proef (over twee ronden) foutloos eerst foutloos met Priam du Roset (v. Plot Blue) en haalde zichzelf vervolgens qua tijd (65,94 sec. vs. 67,16 sec.) nog een keer in met Flower Girl (v. Hickstead), waarmee hij als laatste starter in de baan kwam. Nu staat de topruiter dus 1 én 2 in de tussenstand.

Carsten-Otto Nagel stuurde GK Curacao (v. Clarimo) naar de derde plaats (0/0/67,57). Ook Maurice Tebbel is met zijn Chacco’s Light (v. Chacco’s Son) is nog dichtbij de titel (0/0/68,08 sec.) Manuel Beeker staat vijfde met Chacci (v. Cornet’s Prinz) voor Jens Baackmann en de Holsteiner merrie Caja (v. Clarimo).

Simone Blum

Op het Duits Kampioenschap is er een gescheiden kampioenschap voor mannen en vrouwen. Toch kunnen vrouwen ook bij de mannen meedoen. Simone Blum met Ciara PS (v. Conthargos) deed daarbij de beste zaken met een 10e plaats (4 fouten in de eerste omloop.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.