Ga naar hoofdinhoud

Betagravin en Torano debuteren met overwinning

Jimmy Torano en Betagravin Foto: Sportfot
De 1,40m-rubriek op het Winter Equestrian Festival was het eerste optreden van de Amerikaan Jimmy Torano met de KWPN-merrie Betagravin. Het paar sloot hun debuut af met een eerste plaats. In de snelheidsrubriek troefde Torano zijn landgenotes Lauren Hough en Laura Chapot af.

Torano heeft de elfjarige Quasimodo Z-dochter Betagravin pas enkele weken onder het zadel. Het fokproduct van de familie Maat uit Balkbrug begon haar carrière onder Franklin Posmus en kwam via de Italiaan Daniele Augusto Da Rios in Amerikaanse handen.

Snel en voorzichtig

“Ze deed het super,” vertelde Torano na zijn overwinning. “Ik heb haar nu vijf rubrieken gestart en ze won er twee en was een keer derde. Ze is heel snel en heel voorzichtig. Zondag start ik haar voor het eerst in de grote tour.”

Hough en Chapot

In de 1,40m hoge snelheidsrubriek had Jimmy Torano en Betagravin 55,60 seconden nodig voor de overwinning. Lauren Hough werd op Canasta Z (v. Canabis Z) tweede in 56,89 seconden, en Laura Chapot reed haar Thornhill Kate (v. Courage II) in 59,49 seconden naar de derde stek.

Meer KWPN

Op de plaatsen vijf en zes kwamen nog twee KWPN fokproducten. Marilyn Little debuteerde met de Lupicor-zoon Adamo van fokker Mulder uit Heino op de vijfde plaats en Michael Desiderio reed Aminka (v. Ephebe For Ever) naar de zesde plaats. De merrie werd in 2005 bij de familie Anderson in Holten geboren en werd dor Willem Greve in de sport gebracht.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook