Ga naar hoofdinhoud

Blum zet zegereeks voort, Vrieling vijfde in German Masters

Simone Blum met DSP Alice (v. Askari) Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nadat Simone Blum de kwalificatie voor de Grote Prijs van Stuttgart had gewonnen, zette ze gisteravond laat opnieuw de Schleyerhalle op z'n kop door de German Masters op haar naam te schrijven. Als laatste in de barrage sprong de Duitse kampioene naar de snelste tijd met haar merrie DSP Alice (v. Askari). Henrik von Eckermann, Marcus Ehning, Pénélope Leprevost en Jur Vrieling hadden het nakijken.

“Ik kan het niet geloven, Alice heeft opnieuw alles gegeven. Ik had er niet op gerekend, toen ik over de laatste hindernis kwam en naar de tijd keek was ik een seconde sneller dan Henrik”, zei Simone Blum na haar rit. Blum had een tijd van 33,64 seconden op de klokken gezet, terwijl de Zweed Henrik von Eckermann met zijn tijd van 35,24 seconden op de overwinning leek af te stevenen. Blum won zo gisteravond haar eerste auto.

Vrieling met vijfde tijd

Marcus Ehning moest in de barrage het spits af bijten en was met de elfjarige Cristy (v. Canturo) foutloos en snel met z’n tijd van 35,48 seconden. Pénélope Leprevost op Urano de Cartigny (v. Diamant de Semilly) en Jur Vrieling met de achtjarige Quintender-zoon Quality FZ bleven vervolgens foutloos maar waren respectievelijk een seconde en twee seconden langzamer dan Ehning.

Blum klopt Von Eckermann

De laatste twee ruiters in de barrage zorgden voor het vuurwerk. Henrik von Eckermann reed met Cantinero (v. Cento) nog twee tiende van Ehnings tijd af (35,24) en vervolgens dook Simone Blum daar met anderhalve seconde nog weer ruimschoots onder.

Klik hier voor de uitslag.

Bron FN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.