Ga naar hoofdinhoud

Cox steekt stokje voor Nederlands feestje in Eindhoven

Karel Cox hier met Cor van de Wateringhoeve Foto: Arnd Bronkhorst Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het was zojuist in Eindhoven Karel Cox, die er met Flinstone Van´t Eigenlo met de overwinning vandoor ging in de rubriek over 1,50m. De Belgische ruiter eindigde vandaag al in twee andere rubrieken op de derde plaats, maar pakte in deze Big Tour met een klein verschil de zege. De rest van de top 5 was voor Nederlandse combinaties.

Leopold van Asten had in de barrage van deze rubriek de snelste foutloze rit neergezet met VDL Groep Miss Untouchable, maar werd op het laatste moment geklopt door Cox. De Belgische ruiter kwam als laatste in de ring met de For Pleasure-zoon en kwam precies 0,1 seconde sneller aan de finish dan Van Asten met de dochter van Chacco-Blue.

Gert Jan Bruggink was met Umeunig goed voor de derde foutloze tijd in de barrage. De hengst van Untouchable Z kwam met Bruggink in 37,64 seconden aan de finish en het duo was daarmee op zijn beurt twee seconden sneller dan de rest van de concurrentie.

Snelste rit

Bianca Schoenmakers en Daylight (v. Ustinov), die twee weken geleden de Grote Prijs in Valkenswaard wonnen waren goed voor de allersnelste rit in de barrage. Het paar kreeg daarbij wel vier strafpunten en moest vervolgens genoegen nemen met de achtste plaats.

Top vijf

Vincent Voorn en Aniek Poels maakten de top 5 verder compleet. Voorn stuurde de Padinus-zoon Dante foutloos rond in 39,65 seconden en Poels kwam in het zadel van Athene in 41,06 seconden aan de finish.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.