Ga naar hoofdinhoud

Diamant de Semilly levert Oldenburgse kampioen

Diamant de Quidam maakte zojuist op de hengstenkeuring van Oldenburg International in Vechta zijn favorietenrol waar. De meest complete van het geprimeerde keurkorps werd uitgeroepen tot kampioen.

Gisteren had de top gefokte zoon van Diamant de Semilly uit een staatspremiemoeder van Quidam de Revel x Pilot x Landgraf zich al geweldig laten zien bij het vrij springen. Met zijn fraaie, langgelijnde model en fijne bewegingen kwam Diamant de Quidam als eerste in aanmerking voor de kampioensjerp.

Op de tweede plaats in de kampioenskeuring had zeker ook de door eigenaar Gilbert Böckmann zelf gefokte Christian x Last Liberty kunnen eindigen. Een hoogedele hengst, 1,71 m groot, met goede bewegingen en een opvallend optreden over het hout. Maar deze donkerbruine schoonheid eindigde op de derde plaats, ten gunste van de wat minder opvallende Balou du Rouet x Arpeggio, een langgelijnde vos die wat souplesse mist, maar wel een goede springverrichting had laten zien.

Als vierde eindigde Idallas, de Nederlands gefokte Dallas-zoon uit een Cantos-moeder. Een goed ontwikkelde hengst die gisteren goed sprong. Eén van de beste springpaarden van de nieuwe jaargang moest op grond van zijn mindere model met de vijfde plaats genoegen nemen: Stakkato Gold x Classiker.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook