Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. vierde in GP Falsterbo

Jeroen Dubbeldam, hier met Zenith Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Rolf-Göran Bengtsson was met Clarimo ASK zojuist niet te kloppen in de Grote Prijs van Falsterbo. De Zweed stuurde de gekeurde Holsteinerhengst in 43.83 seconden rond in de tweede fase van dit parcours over 1.60m en dat was bijna twee seconden sneller dan Eduardo Menezes, die tweede werd. Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. kwamen in 46.20 seconden aan de finish, waarmee ze vierde werden.

Er waren in totaal twaalf combinaties, die zonder strafpunten door de eerste ronde kwamen en daarvan bleven er vijf foutloos in de tweede fase. Menezes kwam in de tweede foutloze tijd aan de finish met Quintol. Het Braziliaanse duo was een fractie sneller dan Darragh Kenny en Go Easy de Muze, het paard waarmee Frank Schuttert afgelopen jaar Nederlands Kampioen werd. De Ierse ruiter stuurde de tienjarige zoon van Vigo D’Arsouilles in 45.85 seconden over de streep.

Dubbeldam was op zijn beurt met de twaalfjarige zoon van Rash R meer dan een seconde sneller dan Tim Stockdale, die met 47.34 seconden de langzaamste foutloze rit neerzette met Fleur de L’Aube en vijfde werd. Naast Dubbeldam mocht ook Johnny Pals terugkomen voor de tweede ronde met Fernando. Pals kon alleen niet foutloos rondkomen met de goedgekeurde For Pleasure-zoon en kreeg acht strafpunten waarmee hij op de twaalfde plaats eindigde.

Gerco Schröder en Glock’s London N.O.P. bleven weliswaar van het hout af in de eerste omloop, maar kregen een tijdfoutje aangerekend en eindigden daarmee op de dertiende plaats.
Verder verscheen Wout-Jan van der Schans nog in de ring met Aquila SFN. Vier weken gelden won het duo de Grote Prijs van Luxemburg, maar vandaag gooiden twaalf strafpunten in de eerste omloop roet in het eten en kwamen ze niet verder dan de 36-ste plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook