Ga naar hoofdinhoud

Eerste GP kwalificatie Assen op naam van Andrew Ramsay

Amerikaan Andrew Ramsay won vanavond de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Drenthe. Met zijn elfjarige merrie, toepasselijk genaamd  Winn Winn (v. Chin Chin) schreef hij de Rabobank Prijs over 1.45m op naam. Hij verwees Duitser Hartwig Rohde en Harrie Wiering naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

Van de achttien combinaties in de barrage startte Ramsay  als negende. Ramsay volbracht de barrage in 37.64, anderhalve seconden sneller dan Rohde. De Duitser greep op voortreffelijke wijze als laatste starter de tweede plaats. Met Rash R-zoon Havinga’s Amando verwees hij Harrie Wiering naar de derde plaats.

De Noord Hollandse Wiering  voltooide de barrage in 39.68 op de rug van World Wide, een afstammeling van Corland. Hester Klompmaker bezette met Aimee (v. Solitair) de vierde plaats en Julia Kayser werd vijfde met Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano Z).

Zaterdag is de tweede kwalificatiewedstrijd. De winnares van 2013, Jody van Gerwen, is al zeker van deelname aan de Grote Prijs. Dat is het voorrecht wanneer je een jaar eerder hebt gewonnen.

Bron: Horses / persbericht NIC Assen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook