Ga naar hoofdinhoud

Ehning troeft concurrentie af in eerste manche Duits kampioenschap

Marcus Ehning met Pret a Tout. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het Duitse Balve staan dit weekend de Duitse kampioenschappen op het programma. Door het druk gevulde programma met onder andere de GCT in Cannes en het vijfsterrenconcours in Treffen, tekenen niet alle Duitse toppers present. Dat weerhield Marcus Ehning er evenwel niet van om de eerste manche op zijn naam te schrijven met de twaalfjarige Cristy (v. Canturo).

De eerste manche ging over twee omlopen en Ehning hield Carsten-Otto Nagel op Chairman 20 (v. Casall) en Tobias Meyer op Cumberland (v. Calvaro Z) af. Deze drie combinaties staan met nul strafpunten aan de leiding in de tussenstand. De top vijf in die tussenstand wordt volgemaakt door Markus Beerbaum en Cool Hand Luke (v. Contendro I), met 1 strafpunt en vervolgens ex-aequo op de vijfde plaats: Jörg Naeve (Benur du Romet, v. Balou du Rouet), Sebastian Adams (Carlo von Kielslück, v. Cassini II) en Mario Stevens (Talisman de Mazure, v. Quaprice Z). Deze combinaties hebben elk twee strafpunten.

De finale van het kampioenschap wordt zondag verreden.

Klik hier voor het volledige resultaat.
Klik hier voor de voorlopige tussenstand.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook