Ga naar hoofdinhoud

Emir R wint De Wolden Cup vijfjarigen

Emir R - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
KWPN-goedgekeurde hengst Emir R (v.Colman) wist onder Aniek Diks met een 9 voor de aanleg als springpaard en een 8,5 voor de wijze van gaan tussen de hindernissen als grote winnaar uit de bus te komen bij de vijfjarigen in de De Wolden Cup-wedstrijd in Staphorst.

Afgelopen winter viel de door Stal Roelofs gefokte Colman-zoon al positief op in de hengstencompetitie en nu doet Emir R goede zaken onder mede-eigenaresse Aniek Diks, die hem samen heeft met Stal Brouwer uit Tolbert. De amazone kwam ook met de voorheen aangewezen Mylord Carthago-zoon Very Well Semilly aan de start in Staphorst. Met hem werd ze dankzij een 8,2 voor het springen en een 8,5 voor de rijderij derde in de wedstrijd, net achter Lennard de Boer met B-Eye Withness (v.Cassiano).

Bij de vierjarigen zegevierde Flanagan prok (Clinton I) onder Michel Priemis. Hij ontving van de juryleden een 8,2 voor het springen en een 8 voor de rijderij. Flanagan boekte daarmee zijn tweede zege op rij en staat daarmee op kop in de tussenstand. Marcella Hokse bezette met Fairy Tail (Emilion) de tweede plek (8,0/8,0) en Lennard de Boer werd derde met Freedom (Zavall VDL ) (7,8/8,1).

Bron: Horses/KWPN

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.