Ga naar hoofdinhoud

FEI en Global Champions League bereiken akkoord

De FEI en de Global Champions League (GCL) hebben een volledige overeenstemming met de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU). In deze overeenkomst geeft de FEI-goedkeuring aan de GCL-regels, die nu in overeenstemming zijn met de FEI-regels. De nieuwe MOU, is een overeenkomst tussen de FEI, GCL en de Longines Global Champions Tour (LGCT). Deze vervangt de MOU tussen de FEI en de GCT, die in september 2007 werd ondertekend.

Als gevolg van de overeenkomst heeft de GCL haar klacht bij de Belgische mededingingsautoriteit, dat het bewind bij niet FEI-erkende evenementen in strijd was met de EU-antitrustwetgeving. De FEI-officials die werden bestraft voor hun medewerking bij GCL-evenementen, hebben door de komst van de nieuwe overeenkomst ook hun klacht formeel ingetrokken.

Gezonde, sterke en duurzame toekomst

In een gezamenlijke verklaring laten GCL-medeoprichters Jan Tops en Frank McCourt weten: “We zijn blij dat we een overeenkomst met de FEI hebben gesloten. We waarderen de oprechte inspanningen die zijn gedaan om dit akkoord te bereiken en om de nog openstaande kwesties op te lossen. We danken iedereen die hierbij betrokken is voor hun inzet om dit resultaat te bereiken. We kijken uit naar de samenwerking met de FEI en het opbouwen van een gezonde, sterke en duurzame toekomst voor onze sport met al haar stakeholders in het moderne sportlandschap. ”

Officieel FEI-erkend

Ook FEI-voorzitter Ingmar De Vos is tevreden met het resultaat. “We zijn erg blij dat deze langlopende saga eindelijk is opgelost tot tevredenheid van beide partijen, en dat de Global Champions League nu officieel een FEI-erkende serie is.

Grote stap voorwaarts

“De nieuwe MOU met de Global Champions Tour en Global Champions League betekent nu ook een einde aan de juridische kwesties tussen ons, wat goed voor de toekomst van de sport is. De FEI was altijd van overtuiging dat er ruimte is voor co-existentie tussen de huidige FEI-serie en de GCL. Met de ondertekening van de MOU, kunnen we de bladzijde omslaan en naar de toekomst kijken. Het is een grote stap voorwaarts en hiermee eindigt een periode van onzekerheid voor sporters, organisatoren en FEI-officials,” aldus FEI-voorzitter Ingmar De Vos.

Bron: World of Showjumping/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook