Ga naar hoofdinhoud

HC Klasse Z/ZZ: Finale voor Everto, Blom’s Ever Blue wint competitie

Ever Blue en Mitchel Sonneveld. Foto: Melanie Brevink
Als tweede starter in de barrage van de Klasse Z/ZZ reed de Ierse stalruiter van Egbert Schep, James Gilmartin, binnen met Everto (v. Harley VDL). De bruine hengst van Mario Everse ging razendsnel door het barrageparcours en maakte het nog even spannend door twee keer een balk aan te tikken. Beide balken bleven in de staanders liggen en de tijd van 41.27 seconden kon geen enkele combinatie inhalen. De competitiezege was voor Blom's Ever Blue (v. Zirocco Blue VDL). 


De zege in de competitie was een wedstrijd tussen Edinburgh (v. Vleut) en Blom’s Ever Blue (v. Zirocco Blue VDL), die beide in de tussenstand met respectievelijk 52 en 58 punten een flinke voorsprong op de concurrentie hadden.

Uiteindelijk ging Blom’s Ever Blue er met de zege vandoor met een foutloze rit en kon Rinus Blom – sponsor van de hengstencompetitie – de prijs aan zijn eigen stalruiter Mitchel Sonneveld uitreiken. Sonneveld reed Blom’s Ever Blue op safe rond en kwam in 44.67 seconden foutloos over de streep. Daarmee was het duo derde in de finale.
Sonneveld hoefde ook niet meer te haasten omdat Edinburgh een weigering had onder Kristian Houwen. Houwen begon razendsnel aan het barrageparcours, maar kwam op de KWPN-oxer niet goed uit en Edinburgh bleef staan.

De tweede plaats in de finale ging naar Entertainer (v. Warrant), die met Pieter Keunen in 43.32 seconden zonder fouten over de streep kwam.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.