Ga naar hoofdinhoud

Geen kampioenschappen meer voor Guerdat en Nino

Steve Guerdat met Nino des Buissonnets. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hij liet het al eerder doorschemeren, maar Steve Guerdat maakt het nu duidelijk: Er volgen geen kampioenschappen meer voor de Zwitser en zijn gouden Nino des Buissonnets. Na Olympisch goud in Londen en een individuele vierde plek in Rio vindt Guerdat het welletjes voor zijn vijftienjarige paard. 

Guerdat blikt op zijn Facebookpagina terug op Rio en bedankt vele mensen. Maar hij heeft ook een dankwoord voor zijn paard:
“Ik wil vooral degene bedanken die mijn leven zo bijzonder heeft gemaakt. Ik weet dat hij niets leest en begrijpt van dit bericht maar toch een paar regels voor hem: Nino je bent uniek en voor mij de grootste ooit. We gaan niet meer samen naar kampioenschappen, want je hebt al zoveel gegeven en ik wil niet dat je dat opnieuw hoeft te doen.
Nino is vanuit Rio thuisgekomen en als alles goed gaat zou ik met hem graag in Genève willen rijden. We zien wel wat het resultaat wordt, maar zonder grote kampioenschappen is er zeker minder druk op hem. Maar zolang als hij wil springen zullen we daarmee doorgaan. Bedankt Nino voor alles wat je gegeven hebt.  Ik zeg tegen jou hetzelfde wat ik een paar haar geleden tegen Jalisca zei: Je bent een ster en ik hou van jou …”

Bron: Steve Guerdat

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook