Ga naar hoofdinhoud

Gert-Jan Bruggink vijfde in Salzburg

Gert-Jan Bruggink met Vampire Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het s.Oliver Championat von Salzburg is Gert-Jan Bruggink vijfde geworden. De overwinning ging naar het Duitse A-kaderlid Hans-Dieter Dreher en de Contender-nazaat Cool and Easy.

Zeven combinaties bleven foutloos in het basisparcours. In de barrage over 1,55 meter lieten er vier wederom alle balken liggen. Dreher was met 42,11 seconden op de teller het snelste met de twaalfjarige Holsteiner-ruin. Hij werd op de hielen gezeten door de Belgische ruiter Wilm Vermeir en Iq van het Steentje (v. Toulon), die vier tienden van een seconde later finishten.

De Oostenrijkse Julia Kayser maakte met Sterrehof’s Cayetano Z, een zoon van Caretano Z, het podium compleet. Zij streed met Lawrence Green met Arrivederci (v. Asti Spumante) om de derde plaats, maar finishte ruim twee seconden sneller dan de Duitser.

Geen geluk in de barrage

Bruggink reed een goed basisparcours met de twaalfjarige Lux-dochter MCB Ulke, maar kon zijn geluk in de barrage niet beproeven en kwam met acht strafpunten over de eindstreep.

Jur Vrieling eindigde met Corporal VDL (v. Cardento) nog net binnen de prijzen, op plaats twaalf. Hij kreeg in de eerste ronde te maken met vier strafpunten en mocht niet deelnemen aan de barrage, maar behoorden wel tot één van de snelsten met één balk.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook