Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs voor Ahlmann, Van Asten op podium

Update - Video
Leopold van Asten met VDL Groep Beauty Foto: Stefano Grasso/LGCT

Slechts drie combinaties bleven foutloos in de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Berlijn en namen het nogmaals tegen elkaar op in de barrage. Leopold van Asten stuurde VDL Groep Beauty als eerste het parcours in, maar een gedurfde rit kwam hem duur te staan, waardoor hij met acht strafpunten over de finish kwam. Daarna ging de strijd nog tussen Christian Ahlmann en outsider Simone Blum.

Het was Blum die na Van Asten als eerste de baan betrad. De amazone, die de laatste tijd goed onderweg is met de groot galopperende Askari-dochter DSP Alice, finishte foutloos in 61,01 seconden, waarmee de druk bij Ahlmann werd opgevoerd.

Sterke rit

De routinier reed een strakke barrage met Codex One (v. Contentro I) en liet niks aan het toeval over. Uiteindelijk wist hij een halve seconde van de tijd van Blum af te snoepen, wat voor hem de overwinning en hoofdprijs van 99.000 euro opleverde.

Buiten de toegestane tijd

Ludger Beerbaum zag met Chacon, een nazaat van Chacco Blue, geen balken vallen, maar kwam niet in de toegestane tijd over de eindstreep, waardoor hij niet verder kwam dan het basisparcours.

De snelste rit met vier strafpunten (63,47) werd gereden door Simon Delestre en Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray), die eerder vandaag nog goed waren voor een tweede plaats.

Bekijk de winnende rit van Ahlmann hieronder:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook