Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Drachten naar snelle Sjaak Sleiderink

Update
Sjaak Sleiderink, hier met W. Zarah. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De overwinning in de barrage van de Grote Prijs op Indoor Drachten is opgeëist door Sjaak Sleiderink en Complemento (v. Contender). Fireball (v. Wittinger VDL) deed onder Leon Thijssen zijn naam eer aan en mocht zich als tweede opstellen. De Duitser Lennert Hauschild maakte het podium compleet.

In het basisparcours over 1,45 meter bleven tien combinaties foutloos, waarvan negen van start gingen in de barrage. Sleiderink klokte de snelste tijd met de Hannoveraans-gefokte ruin. Hij stuurde de groot galopperende kort richting de laatste lijn en wist zo iets van de tijd af te snoepen. Met 37,33 seconden zette hij als tweede starter een scherpe ‘time to beat’ neer.

Alles op alles

Leon Thijssen verscheen direct na dochter Sanne de ring in, die in het parcours drie balken kreeg met It’s Me (v. Cicero Z). Thijssen sr. zette alles op alles om de tijd van Sleiderink te verbeteren en stuurde de tienjarige KWPN-er in een hoog tempo rond en probeerde tijd te winnen met korte wendingen. Even leek het er op dat hij de leiding over zou nemen, maar met 37,83 seconden op de teller kwam hij toch vijf tienden van een seconde tekort.

Enige Duitser

Aangezien Michael Jung zich afmeldde voor de barrage, bleef Lennert Hauschild als enige buitenlandse deelnemer over in deze rubriek. Met de Chacco Blue-nazaat Caivano begon hij het eerste deel van zijn barragerit vrij rustig en voerde dit in het tweede deel iets op. Zijn tijd van 40,39 seconden leverde hem de derde podiumplaats op.

Snelste tijd

De snelste tijd in de barrage werd neergezet door Zoi Snels en de KWPN-goedgekeurde Hannoveraanse-hengst Starpower TN. Snels stuurde Stakkato-zoon extreem kort te dubbel in en reed een vloeiend parcours. Op de laatste sprong tikte de hengst er dan toch een balk af, maar dankzij slechts 37 seconden op de teller mocht hij toch als vierde opstellen.

Te grote afstand

Plaats vijf ging naar Lennard de Boer en VDL Edgar M (v. Arezzo VDL), die wat tijd verloor in de dubbelsprong en een fout kreeg op de oxer. De achtjarige ruin kwam daar in de problemen door een wat te grote afstand en landde in de hindernis. Met vier strafpunten en 39,38 seconden finishte het duo.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook