Ga naar hoofdinhoud

HC Klasse L: Competitiezege kon Grandorado TN niet meer ontgaan

Grandorado TN Foto: Jacquelien van Tartwijk
Willem Greve ging met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) voor een mooie, beheerste foutloze ronde in de barrage van de finale van de Klasse L in de hengstencompetitie.Greve reed zelfs zo rustig en mooi dat de aandacht even verslapte en een balk naar de grond ging. Maar dat maakte niet meer uit, de geweldig springende Grandorado TN had immers al 79,95 punten verzameld in de andere omlopen waarmee hem de zege niet meer kon ontgaan. 

Een tegenhanger van de machtig springende Grandorado TN is de nummer twee Global Express (v. Orient Express). Onder Lennard de Boer ging de enorm vlugge en handige vos ruim vier seconden sneller door het barrageparcours dan de concurrentie. De hengst van de VDL Stud liet geen spectaculaire sprongen zien, maar springt wel zeer functioneel, zo ook bleek uit de tijd van 30.67 seconden. Hij werd tweede in de competitie.

Een knappe tweede plaats in de finalewedstrijd op de hengstenkeuring was voor Gladstone HDH (v. Capistrano), die met Bianca Schoenmakers in de andere omlopen ‘slechts’ 65,25 punten had verzameld waardoor een plaats op het podium in de competitie er niet in zat.

Derde in de competitie en vierde in de finale werd Connect (v. Connor) met Caroline Müller.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.