Houtzager en Zoer in barrage GP Dortmund - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Houtzager en Zoer in barrage GP Dortmund

In de Grote Prijs van Dortmund drongen Marc Houtzager met Sterrehof's Opium (v. Polydor) en Albert Zoer met Sam (v. Calvados) door tot de barrage, waarvoor zich in totaal negen combinaties hadden geplaatst. Beide Nederlandse combinaties realiseerden snellere tijden dan de achttienjarige Duitse amazone Angelina Herröder met Pico's Boy (v. Pik Labionics). Herröder liet alle balken liggen en won, terwijl Houtzager één paal afwierp en Zoer zelfs twee. Daardoor eindigde Houtzager als zevende en Zoer als achtste.

Albert Zoer had als pech dat hij als eerste van start moest gaan in de barrage. “Sam sprong in het basisparcours heel goed en als je dan als eerste moet starten dan moet je wat riskeren. We liepen tegen twee fouten aan, maar ik ben toch tevreden. Sam heeft na Jumping Amsterdam rust gehad en ik zie deze wedstrijd als belangrijke voorbereiding op Indoor Brabant komend weekeinde. Na de eerste dag op Indoor Brabant beslis ik of ik Sam in de wereldbeker wedstrijd ga starten of Wollie Bollie”, aldus Zoer.

In de ogen van Marc Houtzager sprong de zeventienjarige hengst Opium weer als vanouds. “We hebben Opium even vrijaf gegeven van de sport om zijn werk als dekhengst op te pakken. Dit was zijn eerste wedstrijd na zijn uitstapje en hij pakte heel goed aan. In de barrage rijd je op hoge snelheid een wending en dan merk je dat je niet goed uitkomt. Op dat moment kun je niets meer. Eerlijk is eerlijk, ik kwam te dicht en Opium had geen kans om foutloos te blijven”, aldus Houtzager.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/ KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook