Ga naar hoofdinhoud

Indoor Brabant in de startblokken

De Brabanthallen in Den Bosch staan vanaf donderdag volledig in het teken van paardensport. Voor de dressuurruiters is de Reem Acra FEI wereldbekerwedstrijd de laatste kwalificatiewedstrijd voor de finale, die eind volgende maand in Lyon wordt verreden. Voor Nederland komen onder andere Daniëlle Heijkoop, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Patrick van der Meer in de baan. Ook bij de springruiters verschijnt de wereldtop - 14 van de beste 20 van de FEI wereldranglijst - in de ring.

Springen

Voor de springruiters is zondagmiddag het hoogtepunt, wanneer zij de strijd aanbinden in de Rolex Grand Prix, die met 350.000 euro is gedoteerd. Gerrit-Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant: “Wij willen tot de top drie van de wereld behoren als het om de internationale hippische indoor evenementen gaat. Om dat te bereiken moeten we onderscheidend zijn. Dat bereiken we onder andere door het prijzengeld significant te verhogen, waardoor we ons verzekeren van een top deelnemersveld.” Op vrijdagavond staan de eerste internationale rubrieken voor de springruiters op het programma. Op zaterdag wordt springruiter Gerco Schröder gehuldigd als Ruiter van het Jaar 2013 en wordt bekendgemaakt wie tot Paardensportman van het Jaar 2013 is verkozen. Schröder komt overigens ook in actie tijdens Indoor Brabant, maar zal London (v. Nabab de Reve) –  die nog wel op de startlijst vermeldt staat  – niet starten.

Dressuur

Voor de dressuurruiters staat zaterdag de Reem Acra FEI wereldbekerwedstrijd op het programma. Op dit moment staat Hans Peter Minderhoud vijfde in de stand en Edward Gal zevende. Zij moeten in staat worden geacht zich in deze wedstrijd te plaatsten voor de finale in Lyon. Patrick van der Meer staat nu elfde en Daniëlle Heijkoop is te vinden op een 13e plaats. Mogelijk kan één van beiden zich middels een topprestatie nog plaatsen voor de finale.In de finale mag de winnaar van vorig jaar, de Duitse Helen Langehanenberg, in ieder geval van start. Daarnaast mogen de beste negen ruiters uit de West-Europese League naar de finale (met een maximum van drie combinaties per land). De eerste dressuurrubrieken voor nationale ruiters staan donderdag op het programma. Vrijdag start de internationale viersterrenstrijd.

Rabo Talentenplan

Op zaterdagmiddag wordt het Rabo Talententeam 2014 bekendgemaakt. Ieder jaar kiezen de Nederlandse bondscoaches van de Olympische disciplines de grootste talenten uit hun discipline. Vanuit het Rabo Talentenplan worden deze ruiters ondersteund op hun weg naar de top. In januari was het Frank Schuttert die werd uitgeroepen tot Rabo Talent van 2013, hij is inmiddels opgenomen in het Olympisch kader. De Rabo startplaats voor Indoor Brabant is dit jaar toebedeeld aan springruiter Sjaak Sleiderink.

Naast topsport is er ook ruimte voor educatie en vermaak. Zo vertelt Tristan Tucker over de mentale training van het paard, geeft Anky van Grunsven een demonstratie en is er een voorproefje te zien van de theaterproductie War Horse.

Verslaggeving

De redactie van Horses.nl voorziet uiteraard in uitgebreide verslaggeving én achtergronden. ClipMyHorse zendt alle wedstrijden van 20 t/m 23 maart LIVE uit op www.clipmyhorse.nl. De redactie van Eisma Horsesmedia, waaronder ook Horses.nl valt, verzorgt het commentaar. Als Premium-lid, voor € 99 per jaar, zijn de beelden ook te volgen vanaf iPad of iPhone.

Klik hier voor het volledige programma.
Klik hier voor de deelnemerslijst.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook