Ga naar hoofdinhoud

Indoor Brabant wordt wereldspeler met Rolex Grand Slam

Exclusief
Jeroen Dubbeldam, Linda Southern en Anky van Grunsven.

Indoor Brabant is het vierde concours dat gaat behoren tot de Rolex Grand Slam-wedstrijdserie, werd zojuist in een persconferentie bekend gemaakt. De ruiter die het voor elkaar krijgt om de vier Grote Prijzen (Indoor Brabant, Aken, Spruce Meadows, Genève) aaneensluitend te winnen krijgt 2 miljoen euro overgemaakt. 

In 2013 werd de Rolex Grand Slam geïntroduceerd door Rolex samen met de drie meest prestigieuze wedstrijden ter wereld: Aken in de zomer, Spruce Meadows in de herfst en Genève in de winter. Bij de winst van drie aaneensluitende wedstrijden was er een bonus van een miljoen euro te verdienen.

Dubbele bonus

“Nu is er in de lente een vierde wedstrijd bij gekomen”, zegt Linda Southern, de voorzitter van Spruce Meadows, die al eens de bonus mocht uitreiken aan Scott Brash. Is er een ruiter die de Grote Prijzen op vier wedstrijden wint, dan ligt er een dubbele bonus te wachten.

“Ik vond het al behoorlijk onmogelijk dat Scott drie keer achter elkaar won”, verzucht Jeroen Dubbeldam, ook aanwezig op de persconferentie. “Maar het is een enorme eer dat nu ook een Nederlandse wedstrijd onderdeel uitmaakt van de Rolex Grand Slam.”

Wereldspeler

Voor Indoor Brabant – dat dit jaar zijn vijftigste jubileum viert – betekent toetreding tot de Rolex Grand Slam-serie dat het een wereldspeler wordt. De prijzengelden zullen flink omhoog gaan, van 400.000 euro naar 800.000 euro volgend jaar.

“Indoor Brabant moet groeien, niet alleen in prijzengeld”, zegt voorzitter Anky van Grunsven. “We moeten ook qua ruimte groeien en dat gaat ook gebeuren. Binnenkort gaan we aan de slag met een nieuwe hal van 7000 vierkante meter.”

Gerrit Jan Swinkels-hal

Deze nieuwe hal zal volgend jaar op Indoor Brabant al in gebruik zijn en de naam dragen van de twee jaar geleden overleden voorzitter Gerrit Jan Swinkels.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook